Vecka tjugonio.

Hur varmt får det bli egentligen? Varningarna går ut och det går inte riktigt att andas i min lägenhet ibland. Men med isvatten och fläkt hoppas jag att jag och mina vänner får det hyfsat svalt de kommande dagarna. För vet ni? Vet ni? *hoppar jämfota* Idag kommer tre av mina finaste kreativa vänner! Även om Monthly Makers (denna fantastiska skaparutmaning!) har tagit paus, så håller vi värdar kontakt ibland. Svårt att låta bli!

Tills på onsdag ska jag få ha Bea, Alicia och Mikaela på besök! Vi ska prata bloggar och livet i allmänhet och skapa tillsammans i min stad. Preciiiis vad jag behöver. Efter denna kreativa boost väntar två svåra möten innan jag får landa i Daniels famn under helgen. Bra matchat ändå, att rama in det tuffa med det mjuka snälla och livsglada, inte sant?

Jag hoppas att ni inte försmäktar i värmen. Nu ska jag ta mig ett glas iste och vattna växtfamiljen. Rätt bra träning ändå, att bära femliterskannan några meter 3-4 gånger om dagen. Jag lägger till några lyft varje gång så blir jag nog fit lagom till beach 2019 :p

Bullet Journal vecka tjugonio - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | kreativ träff med några av Monthly Makers värdar. Bea kommer först och vi ska äta lunch ihop innan Mikaela dyker upp på eftermiddagen. sen ska vi se om Panduro har någon betong och förbereda middagen tills när Alicia anländer. kvällen kommer garanterat gå av bara farten med efterlängtade samtal och ev. betonggjutning.
tisdag | skapandet, med friluftsmålning, flyttar ut till Rothoffsparken där vi också ska ha picknick, besöka en second hand i närheten och handla mat på Willys. ev. sticker vi iväg och badar på kvällen för att inte smälta bort i värmen. en del bloggsnack och annat skapande lär det bli.
onsdag | sista dagen med kreativa gänget. jag har utlovat en skrivpromenad och antagligen blir det häng i naturreservatet vid Skjulsta nära vattnet innan de droppar av en efter en. om jag inte är helt slut går jag nog ner till stadsparken för PicNic i Parken #3 på kvällen.
torsdag | det enda jag har inbokat är ett besök på Bröstcentrum för att påbörja mina kontroller i och med genetisk cancerrisk.
fredag | ett svårt men viktigt möte under dagen, och i övrigt ska jag försöka få lite bloggjobb gjort. meditation på kvällen om det känns bra.
lördag | en hel helg med Daniel framför mig och jag ser verkligen fram emot att ha tid för varandra.
söndag | umgänge med Daniel, bloggtid och veckoplanering.

Veckans matsedel

Idag ska jag bjuda Bea på gnocchi med stekt svamp och zucchini. Till kvällen blir det en bowl med bulgur, halloumi och grönt. Det spiller över till picknicken nästa dag. Sen ska vi handla ihop på tisdag och resten av veckan håller jag oplanerad. Värmen gör att jag inte orkar laga så mycket mat och aptiten är inte den bästa, så jag gör mest enkla sallader och bowls inspirerad av bästa Agnes. Varför göra det svårt när det inte behövs? Vad äter du i sommarhettan? Påverkar det din aptit?

Veckans self-care

Släppa prestationen helt och hållet och bara vara. Här och nu. Närvarande med de människor jag har framför mig och i sommaren. Är inte det ändå det bästa self-care, att inte springa iväg in i prestation och stress? Promenader som blir naturliga och yoga för att stretcha. Jag kommer också att behöva ta sådana där micropauser då och då för att orka umgänget, samt vila i stunden och i rörelsen. Är inte det ett fantastiskt uttryck? Att vila i rörelsen.

Veckans höjdpunkt

Att återse mina Monthly Makers vänner är så välbehövligt och efterlängtat. Kreativitet, bloggsnack och att få höra hur de har det i livet. Att dela minnen och nuet tillsammans. Men också helgen med Daniel. Även om vi umgicks en del under stugsemestern är det extra fint att få sammanhängande tid ihop. Försmaken på samboskapet ger helt enkelt mersmak.

Veckans blogg

Jag har några blogginlägg på gång men vet inte riktigt vad som händer här i veckan mer än stjärnögonblicken. En del bloggande lär det bli ändå (det blir det ju alltid) och jag skriver just nu på ett inlägg om feminism i vardagen och ett annat om psykisk ohälsa. Det finns även en del att berätta om sommardagarna just nu. Material har jag gott om! Orken får styra.

Veckans utmaning

Att stå kvar i nuet när det väntar svåra saker, och att stå kvar i mig när jag mest av allt vill fly. Att vara stark vid min sida när mitt förflutna får mig att känna mig liten och rädd. Jäklar vad svårt men så viktigt.

Veckans önskning

Att jag får bygga på den här nytändningen av kreativitet jag känner i mig just nu, och att orden som forsar ur mig ska få fortsätta flöda. Ahh, ni vet när en knappt vågar säga det för att det känns sårbart? Jag hoppas att det får stabilisera sig.

Veckans ledord

I’m not what happened to me, I am what I choose to become.

 

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

2 kommentarer

  1. så fint att få vara omgiven med så mycket kreativt! och som vanligt uppskattar jag hur du rör dig mellan litet och stort, tungt och lättare i dina inlägg – allt får utrymme här <3

    • ja det är som att leva drömmen! det är så otroligt bekräftande att läsa dina kommentarer. tack för att du tar dig den tiden, det är väldigt värdefullt. <3

Kommentera