Vecka trettio.

Sommarens paradox blir så tydlig nu. Viljan att ta vara på nuet och samtidigt känslan av att tiden springer ifrån en. Hur känner du? Kan du vara här och nu, eller blir du stressad av att hösten kommer? Eller längtar du kanske till hösten?

För att ta tillvara på sommaren denna vecka ska jag påbörja några syprojekt, ge mig ut i skogen och hjälpa djuren med vattenskålar och mat, spendera tid med Daniel innan han ger sig iväg på fiskresa till Norge. På lördag när Daniel åker iväg tar jag tåget till Motala. Till min vän Ina som känt mig längst av alla som finns i mitt liv idag. Har du någon sån vän, som känt dig väldigt länge? Jag var så rädd att vi inte skulle kunna ses den här sommaren, eftersom min ekonomi legat på kritiskt läge sedan i april. Men det gick. Det är ett år sedan sist och så mycket har hänt i våra liv. Att få några dygn tillsammans vid Vättern är mer värdefullt än jag kan beskriva.

Jag behöver även ta hand om de känslor som väcktes av att riva i det förflutna, skriva klart nästa uppgift till sommarkursen och förbereda mig för att lämna Asla och hemmet i någon annans omsorg några dagar. Det är en del känslomässig kamp just nu och därför känns det extra fint att få miljöombyte och spendera tid med någon som kände mig redan innan allt det tog sin början.

Bullet Journal vecka 30 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | studier i stort sett hela dagen. sista uppgiften i kursen.
tisdag | fortsatta studier och kanske träffa en vän en stund.
onsdag | terapisamtal och återhämtning.
torsdag | studier och vila under dagen. sen kommer Daniel på eftermiddagen och sover över natten.
fredag | packa, studera och förbereda mig för avfärd till Motala nästa dag. meditation på kvällen om det passar.
lördag | åka till min Ina i Motala och njuta av att få ta igen ett år ifrån varandra.
söndag | häng med Ina i Motala.

Veckans matsedel

Aptiten är dålig nu i värmen, men det är lättare när jag har andra människor nära så det ska jag utnyttja. I veckan tänker jag mig några pastavarianter med vegofärssås och kikärtsröra plus någon slags salladsplock. Det är typ sånt jag vill äta mest hela tiden nu.

Veckans self-care

Jag behöver landa med mig själv mer denna vecka, och försöka göra en sak i taget, återhämta mig med mycket luft runt aktiviteter. Jag ska försöka hålla i mina dagliga promenader och styrketräning. Yoga om kvällarna gör att jag inte spänner mig lika mycket under natten.

Veckans höjdpunkt

Få krama om Ina igen efter så lång tid ifrån varandra, och höra allt om hur hennes liv ser ut idag.

Veckans blogg

Jag tänker att jag håller det spontant denna vecka. Det blir nog ett inlägg i mitten av veckan. Jag försöker ha lite “semester” från bloggen nu i sommar på så vis att det får bli mer vad det blir utan alltför mycket planering. Det ger utrymme åt kreativitet och nya idéer som ni får mer del av i höst.

Veckans utmaning

Att komma in i studierna snabbt nog för att få ihop min 700 ord långa uppsats under veckan.

Veckans önskning

Att jag ska få bli befriad från ångesten som härjar i mitt bröst lite då och då sen förra veckan.

Veckans ledord

keep the ones that heard you when you never said a word

 

SparaSpara

4 kommentarer

  1. Jag har ofta lite sommarångest för att dagarna känns oändliga och jag kommer ur mina rutiner. Jag är definitivt en höstmänniska. Den här sommaren har jag dock haft mycket mindre ångest än i vanliga fall. Jag tror att det beror på att jag tagit mig tid att göra små utflykter ensam, mediterat och sen tror jag också att vädret har gjort sitt. Det är inte så att jag känner att jag måste carpa ihjäl en solig dag eftersom jag vet att det mycket väl kan komma en till.

    • Du satte verkligen ord på en känsla jag hade utan att förstå den. Jag har använt din kommentar i flera samtal senaste dagarna. Tänk så fint, att vi kan hjälpa varandra att förklara. Så glad jag är att du har kunnat ge dig det du behöver och att du får leva med mindre ångest i sommar. Önskar dig en fortsatt fin och helst ångestfri sommar! <3

  2. Usch jag tycker att sommaren går alldeles för fort. Jag trivs bättre under vår och höst men snart börjar sonen skolan igen och vi har inte hunnit göra någonting. Men på fredag kommer han hem och då tänker jag att vi ska försöka ge oss ut på lite äventyr

    • Jag hoppas att ni får en fin tid tillsammans! För egentligen är ju det precis vad som behövs. Att vara tillsammans. Oavsett vad en gör.

Kommentera