Vecka trettiosex.

Det är veckan som jag har längtat och bävat efter. Äntligen studiestart, äntligen Västkusten, äntligen valdag … eller? Det går inte att komma ifrån att det gör ont i magen nu. Jag vill se en politik som är mänsklig, närvarande och inte gör skillnad på människor. En politik som kopplar samman klimatet, jämlikhet och mänskliga rättigheter. En politik som vet att mänsklig hållbarhet hänger ihop med ekologisk hållbarhet. Därför får denna veckoplan färgas rosa.

be the change you wish to see in the world

När Feministiskt initiativ kommer in i riksdagen finns det minst 14 ledamöter som sätter mänsklighet och klimat först. Som aldrig viker från det, vilka vindar som än blåser. För vi kommer från aktiviströrelserna, från alla delar av Sverige och världen, och vi representerar grupper som inte ens tror att de får finnas i detta samhälle längre. Och vi vet att det inte finns någon katastrof bakom hörnet, förutom den myt som byggs upp nu för att splittra vårt samhälle. Vi har aldrig haft det så bra som nu.

Nu till veckoplanen, som innehåller många stunder att hämta kraft och hopp i.

Bullet Journal vecka trettiosex - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | åka till ReTuna och lämna fler saker än jag tar med mig hem, kanske skicka ut några fler namnvalsedlar och handla mat inför veckan.
tisdag | träffa en fotograf som gör ett fotoprojekt med ärr och göra en ritual för att skapa fokus inför höstterminen.
onsdag | introduktionsföreläsning i kursen “Barn och familj i ett livsloppsperspektiv”.
torsdag | föreläsning på förmiddagen, besök på reumatologen, bio i Västerås på kvällen (Gudrun-filmen med F! Västerås)
fredag | packa på förmiddagen, samtalsövning på eftermiddagen och sen åka iväg till Grundsund.
lördag | njuta av Grundsund och fira två fina människors födelsedag på kvällen.
söndag | åka hemåt och klappa katten innan jag åker till Stockholm på valvaka.

Veckans self-care

Pauser. Ofta. Komma igång med rutiner. Njuta av studier, ha roligt i nuet och vara här och nu. Börja styrketräna igen. Fokus-ritual på tisdag för att prioritera inför hösten.

Veckans höjdpunkt

Det låter kanske märkligt, men allra mest ser jag fram emot att få vara tillbaka på högskolan igen. Sen är det väldigt mycket roligt som händer utöver det också, som ni ser. 😉

Veckans blogg

Tiden är lite knapp denna vecka, så jag får se vad det blir. Stjärnögonblicken kommer självklart publiceras även på valdagen. Ni får nog en ögonblicksbild också, från något av allt det som kommer hända och kännas denna vecka.

Veckans utmaning

Att stå ut med alla känslor av hopp och förtvivlan som rör runt i mig inför valet, inte bli för arg på de högerpopulistiska vindarna och orka stå kvar i hoppet. För min skull behöver jag fylla på med kraft och energi, och fortsätta vara en idealist och kärlekskraft i min vardag vad resultatet än visar.

Veckans önskning

Att Feministiskt initiativ får plats i Sveriges riksdag så att det finns en stark motkraft och en tro på något nytt och mänskligt.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

3 kommentarer

  1. pauser! så viktigt, och det tar jag med mig i min egen planering av veckan. Att spränga rum för tid att vänja sig vid vad man gör. så lätt att glömma bort.

    • indeed! vad fint att jag kunde påminna. eftersom att skriva detta här hos mig är en stor påminnelse till mig själv, så blev det också en påminnelse nu när du kommenterade 😀

  2. Walk the talk, befinner mig också där just nu. Det går liksom inte att komma ifrån hur allting börjar med en själv. Kul att börja skolan igen också!

Kommentera