Vecka trettiofem.

Nu är det inte långt kvar till valet. Hur påverkar det dig? Tänker du på det? Har du bestämt dig?

Jag vågar knappt tänka på det, känna på det. Hatet tar mer och mer plats, samtidigt som kärleken blir allt viktigare och livsnödvändig. Hoppet finns där, och jag kommer aldrig vika mig för något annat. Precis som Winnerbäck ropade ut från scenen i lördags kväll. En manifestation för hopp och kärlek. Mångfald och medmänsklighet.

Det är de värden jag vill grunda varje val på. Även riksdagsvalet. Jag gör vad jag kan för att sprida det budskapet, samla rösterna som står upp för det okränkbara människovärdet. Jag säger ifrån, lever som jag lär i den mån det är möjligt och engagerar mig i handling. Jag vet inte om det räcker, men det spelar ingen roll. Jag gör i alla fall något. Jag ser hur andra står upp, och jag följer.

ta min hand, jag följer dig.

Så denna vecka handlar mycket om det engagemanget. Om att våga stå upp för andra värden. Både i den akademiska världen, i vardagen och i den politiska debatten. Det är allvar nu. Vi måste hålla ihop. Våga vara oss själva. Sträcka ut en hand. Jag sträcker mig ut och jag håller era händer.

Bullet Journal vecka 35 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | kuratorsamtal på skolan, köpa kurslitteratur, distribuering av valsedlar och möte med Anna.
tisdag | möte med socialutskottet (FI), bakning och inköp inför söndag.
onsdag | städning och bloggtid, talkshow med Gudrun Schyman i Västerås kl 19.
torsdag | städning och möte på högskolan med programrådet på eftermiddagen.
fredag | åka till Stockholm, träffa Agnes och gå på Lars Lerins utställning på Liljevalchs. Sen sova hos Alicia över natten.
lördag | träff med några av Monthly Makers värdar i Stockholm innan jag åker hem mot seneftermiddagen.
söndag | förbereda födelsedagsfika (fyller först den 8:e) och ta emot efterlängtade gäster kl 13-17.

Veckans self-care

En sak i taget. Hitta de där micropauserna i vardagen. Göra sånt jag mår bra av och vara närvarande här och nu. Njuta av sista veckan innan höstterminen drar igång. Meditera och yoga när tillfälle ges. Hålla i styrketräningen. Umgås med fina saknade vänner och ha en mysig avslappnad födelsedagsfika.

Veckans höjdpunkt

Jag har så mycket att se fram emot i veckan. Jag ska få träffa Agnes igen, som jag verkligen har längtat efter. Jag ska se Gudrun på turnén och hänga med vänner både lördag och söndag. Det känns faktiskt omöjligt att välja en höjdpunkt. Hela veckan kommer att vara riktigt fin.

Veckans blogg

Det är dags att avrunda augusti, blicka framåt mot hösten och så ska ni få några tankar om valet om jag lyckas formulera mig. Det känns som att jag är redo för att skriva om det nu.

Veckans utmaning

Få ihop de stora uppgifterna med de små utan att det blir överbelastat och ändå hitta vila och närvaro i det jag gör. Att kunna slappna av helt när det behövs och ändå komma igång med höstrutinerna igen. Balans är väl en ständig utmaning, är det inte?

Veckans önskning

Att få känna hopp inför vår gemensamma framtid i det här samhället.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera