Vecka trettiosju.

Hur känner du dig denna måndagsmorgon? Jag har bävat för denna vecka. Efter valdagen. Vad betyder valresultatet för vår gemensamma framtid? Jag gråter och svär över det samhälle vi nu riskerar. Jag skäms över att vara svensk men är tacksam för att jag är en modig feminist. Som jag sa igår: jag kan bara fortsätta.

Och på den tunga känslan väntar denna vecka ett svårt möte som väcker svåra känslor från förr och en fullspäckad studievecka. Jag har intensiva veckor bakom mig. I torsdags försattes min kropp i ett svårt smärttillstånd som jag inte känt på åtta år. Det kommer ta tid att återhämta mig och detta var inte den höststart jag ville ha. Sorgen och frustrationen väcks så starkt. Minst sagt mycket att kämpa med just nu. Men jag kan kampen.

Därför blir det extra viktigt att hålla mig trygg och vila i veckan, där den möjligheten finns. Det finns också mycket hopp i det svåra. Självmedkänslan har aldrig varit så starkt närvarande och jag gör mod av det som gör ont. Citatet denna vecka påminner mig om hur svåra perioder i det förflutna har stärkt mina rötter. Det kommer detta också göra. Och det kommer att gå över. Hur hanterar du tuffare perioder i livet? Kanske har du något tips?

Bullet Journal vecka 37 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | hänga med Farida, ta mig hem från Stockholm och gå på föreläsning på eftermiddagen.
tisdag | självstudier på förmiddagen, introduktion personlig och professionell utveckling på eftermiddagen och starta igång manusbearbetning på kvällen.
onsdag | självstudier på förmiddagen, föreläsning på eftermiddagen och bloggtid på kvällen.
torsdag | ett viktigt privat möte under dagen, som får ta den tid det behöver.
fredag | gästföreläsning under dagen och sen meditation på kvällen.
lördag | välbehövlig vilodag som nog också innebär en del studietid.
söndag | ev. åka till Stockholm över dagen för skrivträff, beroende på hur jag mår efter de senaste veckornas intensiva schema.

Veckans self-care

Just nu är det svårt att ta hand om mig tillräckligt. Att acceptera det är en del av att ta hand om mig, och förstå att jag gör mitt bästa utifrån svåra förutsättningar. Smärtan är påträngande och det hjälper inte att vila. Jag behöver hålla mig sysselsatt utan att ta ut mig. Det gör jag genom att återhämta mig i de små pauserna, vila i stunden och i trygga relationer. Hur tar du hand om dig när det är extra svårt?

Veckans höjdpunkt

Jag ser mest fram emot att den värsta värken ska lägga sig, vilket den förmodligen gör i mitten av veckan. Känns konstigt att starta veckan med den känslan och att mest längta efter att veckan ska vara över, så att jag har orkat igenom. Men ibland är det så, även för mig. Det säger något om hur svår värken är just nu. Och hur stor lättnaden blir när den blir hanterbar igen.

no tree, it is said, can grow to heaven unless it’s roots reach down to hell

– Carl Jung

Veckans blogg

Jag får se vad jag orkar i veckan som kommer. Stjärnögonblick kommer självklart på söndag. Den här veckan blir det extra viktigt. Jag vill gärna berätta mer om hur det är just nu och hur jag jobbar med det.

Veckans utmaning

Att orka prata om svåra saker i mitt förflutna under ett viktigt möte där det behövs, och att inte fastna i stigmatisering och skam över det.

Veckans trygga punkt

Daniel och Asla och vårt gemensamma hem. Att få landa i all den kärleken och stabiliteten mitt i allt som stormar denna vecka. Där alla känslor får rum.

2 kommentarer

  1. Fina du <3 Jag tog mig friheten att skicka ett litet paket till dig igår, så du inte undrar vad det är för oväntat som kommer.

    I min egen situation har jag lärt mig att jag måste skifta fokus när jag fastnar i tuffa perioder, tankebanor eller beteenden. Låser mig så lätt och ser inga andra vägar, men det finns det ju alltid. Och prata. Prata, prata, prata. Vilken gör mig lite frustrerad ibland haha, för det är så mycket enklare att vara tyst. Men märker hur viktigt och förlösande det är att klä det i ord och säga det högt. Oftast till sambon, ibland till katterna. Det beror på hur mycket svar och diskussion jag känner för 😉

    • Så otroligt fint att du tänkte på mig. Krukan förgyller verkligen mitt köksbord just nu.

      Tack för dina kloka reflektioner. Prata är verkligen viktigt. Dina ord gav mig kraft att våga prata vidare, när det kändes som om jag redan hade pratat för mycket. Och så fint med katterna, känner igen att det är gott att ha en fyrbent vän <3

Kommentera