Vecka trettioåtta.

Jag börjar om min höst idag. Efter några tuffa veckor med mycket ångest och smärta så har jag äntligen kommit ner i varv. Gårdagens stund på relaxavdelningen på Munktellbadet gjorde susen. Det var som om jag inte hade några spänningar kvar i kroppen och fortfarande känner jag hur värmen efter bastubadet sitter kvar. Det ska jag ta vara på.

Som vanligt när hösten kommer så vill jag göra allt på en gång. Redigera bok, satsa på bloggen, delta i politiska forum och skapa nya sammanhang. Det jag allra mest behöver är kanske att landa i vardagens rutiner och studierna. Men så finns ju alla de där andra sakerna jag behöver få gjort och vill göra också. Som att plocka svamp och göra iordning balkongen, eller åka till Stockholm och träffa partivänner. Ja, mer om det dilemmat längre ned. Vilka dilemman och prioriteringar behöver du göra i veckan som kommer?

Bullet Journal vecka trettioåtta - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | träffa en vän, läsa kurslitteratur och bokredigering på kvällen.
tisdag | läsa kurslitteratur, tvätta, blogga och städa.
onsdag | föreläsning på förmiddagen och grupparbete på eftermiddagen.
torsdag | föreläsning på förmiddagen och egna studier på eftermiddagen.
fredag | föreläsning på förmiddagen och meditation på kvällen.
lördag | ev. åka till Stockholm på ekonomiskpolitiskt forum, beroende på hur det känns. annars studera, städa balkongen, gå i skogen och vila.
söndag | fortsätta vila och ta det lugnt hemma, om jag inte är i Stockholm.

Veckans self-care

Fokusera på det viktigaste. Att få studierna att fungera, börja äta bättre mat och träna yoga. Gå i skogen och ta med mig hösten hem.

Veckans höjdpunkt

Att påbörja bokredigeringen. Jag har längtat länge för att komma igång med det, och börja den sista genomgången jag gör själv. Lägga in symboler, jämna ut, förstärka.

Veckans blogg

Sedan i förra veckan har ett tema om stigmatisering funnits i mina tankar, så det vill jag skriva om. Nu när vardagen stabiliserar sig lite mer så ska jag börja bygga upp mer grundläggande innehåll om trauma. Det känns spännande att se vart det kan leda och idéerna är många.

Veckans idé

Jag har en idé om att skapa en lokal grupp av intersektionella feminister som kan träffas och dela tankar och känslor i trygga rum. Allra mest för att jag själv skulle behöva det sammanhanget, med högt i tak och mycket kärlek. Kanske även som ett kreativt sammanhang där skapande och politik får hänga samman.

create what you want to be a part of

Veckans dilemma

Jag skulle så gärna vilja vara en del av Feministiskt initiativs ekonomiskt-politiska forum även om jag också behöver vila och fokusera på studierna. Jag behöver ha några olika projekt igång samtidigt men de blir lätt för många. Det är svårt att välja bort så stora intressanta saker ibland. Vad mår jag bäst av och hur mycket orkar jag egentligen? Hur gör du för att prioritera mellan allt som händer? Hur hittar du balansen? Inte för att jag tror att någon av oss har svaren full ut, men vi kanske kan ha hjälp av varandra ändå?

4 kommentarer

  1. tack för påminnelsen om yoga! jag har inte riktigt kommit in i några bra rutiner sedan skolstarten och har fortfarande svårt att få ihop mina dagar. ska definitivt rulla ut yogamattan senare idag och försöka lugna bröstkorgen.

    • åh känner verkligen igen. verkligen. gott att jag kunde inspirera dig. imorgon är det min tur att rulla ut yogamattan. hoppas att du fick till det idag, eller att du får det någon dag snart.

  2. åh fina! hoppas du kommer fram till en bra balans av vilja och ork för FI. sänder styrka. love you!

    • Tack vännen! Jag kom ganska snabbt fram till att en dag av två var en bra kompromiss 😉 love you och läääängtar efter dig finis.

Kommentera