Vecka trettionio.

En vecka med ovanliga inslag i skolan, som samtalsövning och Kinabesök. Roligt! Vi ska också skriva klart den första seminarieuppgiften i min grupp och ha ett artikelseminarium. Jag gillar variationen även om det är svårt att förutse vad för slags ork som behövs, vilket kan bli en utmaning.

I veckan vill jag komma igång med de mer informativa inläggen här på bloggen. Samtidigt har jag just nu ett stort behov av eftertanke och medveten närvaro vilket också är en prioritering jag behöver göra. Det känns ändå som att det är mycket luft i schemat för det just nu. Vi får se hur det artar sig när vi kommer igång med seminarieuppgiften på onsdag. Hur upplever du att du kan planera i din vardag? Går det/vill du det eller behöver du mer ta det som det kommer?

På lördag blir det full rulle med familjedag på Parken Zoo och min fantastiska extrafamilj aka fadderbarnsfamiljen kommer med mig. Fint att kunna låna en familj så där. <3 Jag blir gräsänka i helgen när sambon är iväg på fiske så det passar fint att få leka av mig lite.

Bullet journal veckoplan 39 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | laga mat, förbereda artikelseminarium, delta i seminariet och redigera bok på kvällen (älskar denna veckorutin redan!)
tisdag | skriva klart min teoridel av gruppuppgiften och sen gå och lyssna på Hillevi Wahl på biblioteket på kvällen.
onsdag | träff med studiegruppen, samtalsövning på eftermiddagen och laga mat och blogga på kvällen.
torsdag | besök från Kina på skolan och studier/bloggtid på eftermiddagen.
fredag | föreläsning om anknytning och mentalisering på förmiddagen, studier på eftermiddagen och meditation (eller födelsedagsmiddag om hälsan tillåter) på kvällen.
lördag | hänga på Parken Zoos familjedag med min tigerfamilj (fadderbarn + föräldrar). sen lär jag halvsova resten av dagen, haha.
söndag | vila, skriva veckoplan och extratid för studier om det behövs.

what you resist persists

Veckans self-care

Att vara i nuet och ta varje dag som den kommer, försöka landa mer i mina känslor emellanåt och skapa tid för eftertanke. Jag skulle också må bra av att komma igång med sjukgymnastiken och ge mig ut i skogen någon dag med kameran. För visst är det vackert nu?

Veckans höjdpunkt

Så mycket roligt som väntar! Heldag med barnen på Parken Zoo ser jag verkligen fram emot. Men också att återse Hillevi! Även fredagens föreläsning om anknytning känns riktigt intressant. Har du något du ser extra fram emot?

Veckans blogg

Det här är veckan då jag ska ta tag i de där surdegarna som jag skjuter upp, och därför ska jag bjuda på ett inlägg som jag skrev i somras, något om varför lösningar ibland är hinder. Jag börjar hitta en bloggpepp igen och märker att jag långsamt vågar ta nya steg och det känns fint. En vardagsreflektion vore också fint att göra.

Veckans utmaning

Att komma igång med de inlägg som känns svåra och tro på mig själv i det, att jag kan ta den rollen. Jag har skjutit upp det så länge att det har blivit ett motstånd till något som egentligen “bara är att göra”. Så. I veckan händer det. Visst gör det?

Veckans längtan

Skogen. Jag behöver Moder Jord nu. Jag behöver verkligen komma ut och gå längs ekarna och höra prasslet i löven. Vad längtar du efter just nu?

Kommentera