Vecka fyrtiotre.

Terminens första kurs går mot sitt slut. Det märks genom att vi har mindre schemalagd tid, mer tid till egna studier och att arbeta i studiegruppen. Så ser det ut denna vecka. Jag ska börja veckan med att lägga upp en hållbar studieplan. Jag känner mig nästan oförskämt lugn inför hemtentan som startar femte november. Jag ser till och med fram emot att läsa mig igenom kurslitteraturen och få suga i mig kunskapen.

Den svårare sidan av en sån här vecka är att frihet också kräver en del disciplin. Det är lätt hänt att jag följer med i det som är roligt och spännande istället för att lägga tid på det som behövs nu. Det behöver finnas en balans i det. Vila, stimulerande möten, vila igen och regelbundna studiepass är nog ett bra recept för veckan. Hur gör du för att disciplinera dig när du får lite för mycket frihet att välja i? Behöver alla tips jag kan få!

Jag är även inne i en period där jag rensar. I hjärnan, i livet i stort, i garderoben. Och då när det känns svårt att släppa taget är det bra att minnas det där citatet jag har från en favoritfilm:

sometimes when you lose you win

Bullet journal vecka 43 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | idag ska jag studera hemifrån samtidigt som jag kör några plåtar svamp och äppelchips i ugnen. till kvällen blir det bokredigering ett par timmar.
tisdag | föreläsning om systemteori på förmiddagen, sen grupparbete innan jag och älsklingen ska se LYRRO-filmen på vår lokala biograf.
onsdag | grupparbete, troligtvis i Stockholm. får se om jag sover över eller om vi hinner klart över dagen.
torsdag | fortsatt grupparbete i Stockholm, annars egna studier hemma.
fredag | fika med en vän på förmiddagen, studier på eftermiddagen och meditation på kvällen.
lördag | en oplanerad dag som kommer fördelas på blogg och studier om inget oväntat dyker upp.
söndag | ev. skrivträff i Stockholm om orken tillåter. annars studier hemmavid.

Veckans self-care

Det har varit många åtaganden senaste tiden och nu behöver jag börja prioritera hårdare. Studiedagarna behöver bli mer harmoniska och rutinerna hållas hårdare. Begränsa mig, helt enkelt. Så tillbaka till tydliga rutiner, sjukgymnastik och att vila i nuet. Vardagen innebär tillräckliga utmaningar denna vecka så jag behöver stanna vid det.

Veckans höjdpunkt

Det skulle vara så fint att orka med skrivträffen i Stockholm på söndag. Jag saknar det gänget så mycket och behöver verkligen dom just nu. Annars ska det också bli väldigt fint att se nya filmen från Lorry-gänget.

Veckans blogg

Det tar längre tid än jag trodde att få klart mitt PTSD-inlägg. Svårt att sammanfatta det jag vill på lagom antal ord för läsbarheten helt enkelt. Så det ska jag jobba vidare på. Förutom det har jag ett inlägg om miljömedvetet leverne på gång i anslutning till #WhiteMonday vilket jag verkligen ser fram emot! Vad skulle ni vilja ha svar på utifrån ämnet hållbar konsumtion eller hållbarhet generellt? Önska på!

Veckans utmaning

Att balansera de olika saker jag har för mig just nu, såväl i relationer som studier som blogglivet och andra engagemang. Och att välja noga. Även om livet är roligt så blir resultatet av många roliga saker inte alltid så roligt i utmattningssynpunkt.

Veckans studier

Det märks att vi närmar oss tentan. Om två veckor är det dags. Innan dess ska det läsas strax över tusen sidor och en seminarieuppgift ska bli klar och redovisas. Denna vecka blir det antagligen en del resande då stora delar av min studiegrupp bor i Stockholm och vi har lovat att balansera deras pendling något när det går. Vi har en föreläsning på tisdag och då ska vi också försöka få klart kompletteringen på vår första seminarieuppgift. Mest blir det alltså grupparbete utifrån fältstudierna förra veckan, och läsning på egen hand.

Kommentera