Vecka fyrtiofyra.

Nu startar veckan innan tentan och jag känner mig mest upprymd över det. Jag är också väldigt nöjd med det arbete vi har gjort tillsammans i studiegruppen denna kurs, och framför allt den sista uppgiften som snart är i hamn. Det är lite märkligt att kursen snart är över. Dagarna springer iväg och veckorna med dem. Det är inte många veckor kvar på det här året och kylan säger mig att det snart är vinter. Nu börjar en mer avskalad tid, där studierna får större fokus och där allt annat får stå på andra plats. Jag behöver också prioritera mer i vad jag tackar ja till så att jag får tid över för mina närmaste. Bokskrivandet och bloggen står kvar, för i det finns min kreativitet och min egentid. Utan det fungerar jag inte. Veckans citat (se längre ner) är ett längre citat, som får vara en ledstjärna de kommande veckorna för den balans jag behöver upprätthålla i det flöde jag befinner mig i nu.

Bullet Journal veckoplan 44 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | grupparbete för att skriva klart seminarium 3 (fältstudier hos socialtjänsten kopplat till ekologisk systemteori) och bokredigering på kvällen.
tisdag | förbereda presentationen av seminarium 3 med gruppen och reflektionspass (personlig och professionell utveckling) på eftermiddagen. sälja kurslitteratur och läsa inför tentan.
onsdag | möte med studievägledare och praktikansvarig på förmiddagen, resten av dagen ägnas åt bloggande, tentastudier och sista förberedelsen inför seminariet nästa dag.
torsdag | seminarium och fortsatta tentastudier.
fredag | handla mat inför tentaveckan, tentastudier och meditation på kvällen.
lördag | laga mat inför tentaveckan och plöja kurslitteratur.
söndag | fortsätta laga mat inför tentaveckan och plöja kurslitteratur.

Veckans self-care

Ta det lugnt. Alltså så viktigt denna vecka. Börja skärma av intryck och prioritera vad som får ta av min uppmärksamhet. Meditera, träna och ta dagliga promenader. Ta mig tid för att fotografera om frosten kommer. Jag behöver kika över min ekonomi så att jag kan släppa den oron under tentan. Jag vill fortsätta följa det naturliga flödet jag är i nu och lita på min intuition i det.

Veckans oro i magen

Jag är ganska bra på att styra bort oro men något som har oroat mig ganska länge är praktikperioden som väntar nästa höst. Eftersom den är på heltid kommer den kräva mer av mig än jag egentligen klarar av. Det behöver jag ta hjälp för. Jag har knappt vågat höra av mig till studievägledaren för att jag har känt mig både skamsen och rädd för vad jag ska få höra. Men så för ett tag sedan skickade jag iväg ett mail. Nu på onsdag ska jag träffa studievägledare och den lärare som hanterar vår praktik. Jag har tusen orostankar i huvudet och arbetar aktivt på att inte låta dem stanna. På onsdag vill jag gå in i samtalet förutsättningslöst, berätta hur det är och fråga vilka alternativ som finns.

Veckans blogg

Jag vill berätta för er om oktober månad och vilka insikter och lärdomar jag har fått med mig de senaste veckorna. Det blir nog en hel del kan jag tänka mig. På söndag kommer stjärnögonblicken och om det finns utrymme blir det något mer vardagsnära också. Just nu har jag en utmanande bloggidé inför november som jag klurar lite på och beroende på vad jag kommer fram till så ska ni så klart få veta vad det är!

Passion and reason - reaktionista.se

 

Your reason and your passion are your rudder and sails of your seafaring soul, if either your sails or your rudder be broken, you can but toss and drift, or else be held at a standstill in mid-seas. For reason, ruling alone, is a force confining; and passion, unattended, is a flame that burns to its own destruction.

– Kahlil Gibran

Veckans utmaning

Flödet som driver mig nu har en skuggsida jag behöver vakta mig för. För tillfället har jag en balans i att inte bränna mig på mitt engagemang. Jag använder mitt förnuft för att planera in pauser, begränsar den tid då jag brinner starkt. Men jag vet ju hur lätt det kan tippa över om jag inte vaktar mig. Jag vill så mycket och jag kan så mycket. Det är viktigt att jag påminner mig om att jag inte kan göra allt på samma gång. Å andra sidan får jag inte begränsa mig för mycket för då falnar elden och då tappar jag styrning av det. Mitt livsdilemma. Någon som känner igen sig?

Veckans studier

På måndag och tisdag ska vi göra det sista arbetet för denna kurs i studiegruppen. På torsdag har vi seminarium och innan dess ska vi göra en slutkorrigering och förbereda presentationen. Mellan varven ska jag studera inför tentan. Jag ligger i fas med läsningen och känner mig mer och mer förberedd för hemtentan. Det är få saker som jag tycker så mycket om som att skriva hemtentor så just nu är det som ett längtanspirr i magen. Bra känsla!

5 kommentarer

 1. Hög igenkänning på det där med balans mellan gas och broms – om jag går på för mkt visar sig utmattningens fula tryne och blir det för stilla blir jag deprimerad. :/ Måste jobba på det varje dag.

   • Ja även om man inte ens önskar sin värsta fiende detta så är det en tröst i att man åtminstone inte är själv som kämpar. Du får gärna tipsa om hur du gör under dag/ vecka för att upprätthålla balans. <3

    • Tack för den utmaningen 😉 Haha ska helt klart försöka. Jag lyckas ju oftast ganska bra, beroende på förutsättningarna i yttervärlden. Mig själv har jag stenkoll på tack och lov. Ska försöka formulera något om det.

     • Hihi… Varsågod! 😉

      Ser fram emot inlägg men om det blir någon stress över det så behövs det inte. <3

Kommentera