Vecka fyrtiofem.

Taggad och redo för tentavecka! Oavsett hur det går så har jag lärt mig otroligt mycket under denna kurs och känner mig alltmer rustad för att möta yrkeslivet som socionom. Jag vet vad jag kan och jag hoppas att det når fram genom orden jag ska skriva ihop under veckan. Jag är oerhört tacksam för att jag har extra tid så att jag kan ta det i min takt. Speciellt nu när jag går in i detta efter en veckas sjukdom.

Eftersom vi är två som skriver samma tenta här hemma, men med olika tidsfönster så kommer jag att bege mig till högskolan och skriva där under veckan. Det blir också ett sätt för mig att lämna tentan där när jag sen går hem och tar en paus tills nästa dag. Med nyfikenhet och självtilltro kommer det gå galant.

Bullet journal vecka 45 - reaktionista.se

Veckoplan (mycket provisorisk)

måndag | hemtenta kl 8-16: läsa igenom, tolka frågor och göra en disposition. gå på frigörande dans på kvällen.
tisdag | hemtenta kl 8-16: gå igenom litteratur och skriva svar. ta en promenad och ev. bloggtid på kvällen.
onsdag | hemtenta kl 8-16: gå igenom litteratur och skriva svar. bokredigering och yoga på kvällen.
torsdag | hemtenta kl 8-16: gå igenom litteratur och skriva svar. promenera och vila på kvällen.
fredag | hemtenta kl 8-16: skriva svar och skapa sammanhängande text. meditera på kvällen.
lördag | hemtenta kl 8-16: skriva svar och skapa sammanhängande text. ta en promenad och blogga stjärnögonblick.
söndag | hemtenta kl 8-15: skriva svar och skapa sammanhängande text. blogga veckoplan och ta en promenad.

Veckans self-care

Följa nyfikenheten och lusten. Det är det allra allra viktigaste. Lita till mig själv, ha tålamod med mig och lyssna in mina reflektioner och analyser. Ge mig själv utrymme att andas i mjuka rörelser. Ta promenader så att hjärnan fungerar bättre och får bearbeta informationen. Sova och äta på regelbundna tider. Tillåta mig att fokusera på mig själv och värna mitt utrymme för lärande så att jag klarar av uppgiften. Ta mig tid att regelbundet se över min plan och förändra den efter hur jag ligger till så att jag har realistiska förväntningar på mig själv.

Veckans studier

Det är hemtenta denna vecka vilket betyder att vi nu på måndagsmorgonen får ett dokument med frågor som vi sedan har några dagar på oss att besvara. Jag har förlängd tid pga min utmattning så jag lämnar in först den 14:e medan de med ordinarie tid lämnar in redan på fredag den 9:e. Eftersom nästa kurs börjar på måndag den 12:e så har jag ju egentligen inte de tre dagarna extra i nästa vecka. Tanken är att helgen inte ska räknas in, men jag ska försöka att skriva klart till söndag så att det inte blir överbelastat i början av nästa kurs sen. Då finns det lite marginal sen också.

Tentan handlar om psykologiska och sociologiska perspektiv och teorier om beteende. Vi kommer troligtvis att få en fallbeskrivning av en familj som vi sedan ska applicera det vi har lärt oss från dessa teorier på. Jag tycker om hemtentor för att de ofta innebär att jag ser mönster och får en vidgad vy som i sig är lärorik och gör att kunskapen sätter sig mer djupt hos mig.

Curiosity is the engine of achievement

Veckans utmaning

Att inte övertänka. Jag har en tendens att tänka tre varv för långt på saker och hittills har det gått bra att tänka igenom lagom mycket under hemtentorna så jag behöver fortsätta hålla i den strategin.

Veckans blogg

Jag skriver en del nu i utmaningen NaNoWriMo, men vi får se hur mycket av det jag hinner med när jag ska skriva tenta hela veckan. Jag behöver vara rädd om mina händer. Det var nog lite överilat att tänka att jag kan skriva så mycket i november. Vi får se hur det blir helt enkelt. Det viktigaste är att jag är rädd om mig. Det som känns närmast att dela handlar om sorg, efter några reflektioner jag gjorde på kyrkogården i helgen.

 

Kommentera