Vecka fyrtiosju.

På grund av den viktiga #whitemonday igår får ni en veckoplan en dag sent. Det är en vecka då det är svårt att prioritera så att mina behov täcks. Jag har valt att prioritera sådant jag mår bra av, även om det också kommer att göra mig trött. Just nu finns det inte mycket energi. Då den psykiska hälsan är något jag behöver för att till slut få kroppen att känna sig mer trygg och tillfreds prioriterar jag den i veckan.

Jag väljer två dagar med kursplanegruppen för att det får mig att känna mig kompetent och värderad. Jag väljer att busa och kramas med min vän och hennes ungar som står mig så nära. Jag behöver den kärleken och acceptansen som det ger. Jag väljer att spendera lördagen med vänner på en klädbytardag för att jag behöver det avbrottet i vardagen. Även om jag är fullt medveten om att söndagen och veckan efter kommer att innebära en energilös kropp. För det kan jag hantera då, när livet och relationer har fyllt på mitt psykiska välmående.

Bullet journal vecka 47 - reaktionista.se

Vecka fyrtiosju

måndag | studera, blogga, läsa kursplaner, fika med A, handla och laga mat.
tisdag | föreläsning på förmiddagen och sen planera nästa seminarieuppgift med gruppen. bokredigering på kvällen.
onsdag | studier och bloggtid. åka till Västerås mot seneftermiddagen för att hänga hos fadderbarnen med föräldrar och sova över där.
torsdag | möte med kursplanegruppen på högskolan i Västerås 9-16, bloggtid och yoga på kvällen.
fredag | fortsatt möte med kursplanegruppen kl 9-16, men i Eskilstuna. meditation och Idol på kvällen.
lördag | klädbytardag på ReTuna kl 10-14 med fina vänner!
söndag | VILA (i min och Daniels väggalmanacka har jag skrivit “på den sjunde dagen vilade hon”. den regeln tänker jag följa.

Veckans self-care

Jag har börjat beta av min lista över sånt jag längtade efter under tentan. Jag fortsätter med det denna vecka när jag åker till Västerås och träffar en av mina närmsta vänner och hennes familj. Bus i kvadrat kan jag tänka mig att det blir. Jag behöver också göra yoga, träna och promenera för att hålla kroppen i form. Kroppen är fortfarande otroligt sliten efter de senaste veckornas stress och press. Så jag ska verkligen utgå från vad den signalerar i veckan.

Veckans reflektion

Jag vill återknyta till #WhiteMonday även i detta inlägg. Det slår mig flera gånger om dagen hur övertrasserade vår planets resurser är och fortsätter vara. Det är ibland en tröst att jag har så lite resurser själv, och framför allt har haft, att jag har lärt mig att hushålla. Snåla på mat, kronor, prylar, kläder. ALLT. Det är jag glad för idag.

Det finns så starka kontraster i mitt liv nu, där jag möter det som för andra kan te sig normalt men som för mig är lyx och överflöd. Jag kan inte köpa ett par dyra skor bara för att de är fina, och jag vill det inte heller. Jag mår illa av det. För jag vet hur det är att inte ens ha råd med mat sista veckan i månaden. Att då veta att andra lägger pengar på helt meningslösa saker blir bara absurt. Vill du verkligen ha en ny smart-TV om du istället kunde mätta en hungrande barnmage? Vi kan göra skillnad. Vi kan stanna upp och tänka efter. Vi kan sluta ta för givet. För det är inte givet. Det är något vi tar. Och det kommer ta slut om vi inte sätter stopp.

Dom sa “allt är till salu”. Jag sa “kom älskling, vi går”.

– Lars Winnerbäck

Veckans studier

Nu är det juridik som gäller. Gruppen ska börja analysera fall från JO (justitieombudsmannen). Idag blir det nog en del repetition av äktenskapsbalken och ärvdabalken. På torsdag när jag är på kursplanegrupp är det föreläsning om hälso- och sjukvårdslagen och patientsäkerhetslagen. Så det är också vad jag ska läsa in mig på lite extra.

Kursplanegruppen är kanske inte studier, men är ett sammanhang som verkligen ger mig mycket. Jag är den enda studenten i gruppen där resten är lärare och administratörer. Det känns nästan för bra för att vara sant att jag får ta del av all den kunskapen och dessutom få betalt för det.

Veckans utmaning

Att balansera den tuffa fysiska utmaningen i veckan med pauser och lugna andetag så att jag verkligen kan ta till mig allt gott som händer. Plus att jag måste göra en del saker utanför min komfortzon som behöver bli avklarade innan jag hinner bygga upp en känslomässig barriär mot det.

Veckans blogg

Veckans tema är kopplat till #whitemonday och jag hoppas kunna leverera några fler inlägg om detta under veckan. Det beror helt på hur jag orkar med, som alltid. Jag trivs bra med att skriva de dagliga dikterna på instagram. Som alltid är ni fria att önska inlägg här så skriver jag ett så snart jag får möjlighet. 🙂

2 kommentarer

  1. Söndagsvila – eller vilodag någon dag i veckan, vilken man nu väljer – är så fin princip tycker jag. att låta vilan ha sin plats!

    • Tack för att du uppmärksammar det! Jag skrattade så gott åt att jag skrev in det spontant efter tre intensiva dagar. Då vet en vad som behövs! Så otroligt viktigt att prioritera vila för att inte ta slut på sig.

Kommentera