Vecka fyrtioåtta.

Hej där! Hur har du det? Jag har känt mig lite frånvarande här på sistone, som att jag inte riktigt hunnit med känslomässigt i den här hösten. Det har varit mycket att hantera i min fysiska hälsa. Det har gjort att jag mest har betat av saker och inte kunnat bearbeta det. När jag inte hinner hämta hem mig hamnar jag lätt i obalans.

Bloggen har en viktig funktion för mig i att ta tempen på mitt mående. Jag saknar att använda den mer på det viset. Det ser ljusare ut nu framöver, med mer tid för bearbetning och återhämtning. Det vill jag dela med er, för det är en av de stora anledningarna till att jag skriver här. Det är därför det inte finns på kartan att jag skulle sluta skriva här. Jag behöver det, behöver er och det utbyte vi har. Lämna gärna en kommentar om hur det ser ut för dig just nu i livet. Vad ligger nära dig och vad innehåller din vardag? Så kan vi landa här tillsammans en stund.

Nu kikar vi på veckans plan.

Bullet journal vecka 48 - reaktionista.se

Vecka fyrtioåtta

måndag | studier, luncha med en kurskamrat, möte med avdelningschefen och bokredigering på kvällen.
tisdag | föreläsning om offentlighets- och sekretesslagen på förmiddagen, grupparbete på eftermiddagen.
onsdag | föreläsning om förvaltningsrätt på förmiddagen, grupparbete på eftermiddagen.
torsdag | hälsa på hos stjärnföräldrarna i Kvicksund.
fredag | studier under dagen och meditation på kvällen.
lördag | studier och skogspromenad (önskar mig frostig natur, tack).
söndag | veckoplan, städning och studier.

Veckans självomsorg

Det har som sagt varit mycket “beta av” i vardagen nu, vilket har varit nödvändigt men även gjort mig lite vilsen känslomässigt. Jag har gett mer än jag har hämtat ny kraft. Därför är det viktigaste denna att få ta emot stjärnföräldrarnas omsorg och inte behöva vara den starka kompetenta för en stund. Det är en av mina svåraste balansgångar, vilket nog är en rest från att vara inom samhällsvård länge och samtidigt vara van att klara mig själv. Jag behöver det ömsesidiga, men hamnar lätt i att vara väldigt behövande eller väldigt självständig. Det ska jag balansera upp framöver.

Utöver det ska jag göra en plan för mina prioriteringar framöver. Vad jag behöver och vill, och i relation till vad jag orkar. Det är lätt att det bara läggs till saker när jag inte har tid och ork att känna efter som jag behöver. Jag behöver ta mig den tiden. Det passar ju perfekt inför årets sista månad.

“Wherever you are be all there”

Veckans studier

Denna vecka blir det fokus på förvaltningsrätt och offentlighets- och sekretesslagen. Vi har föreläsningar om det och böcker och lagar att läsa. Jag känner mig just nu väldigt trygg i juridiken och börjar se mönster och kunna navigera mig i lagrummen. Härlig känsla! Då utbrändhetens vägg flåsade mig i nacken för några veckor sedan har jag valt att ta det väldigt lugnt med studierna sen denna kurs startade. Det var väldigt klokt, för nu finns inte de symptomen kvar. Nu gäller det bara att väcka intresset och hålla i det. Det ska nog gå bra. Speciellt som att vi har en seminarieuppgift att bita i med studiegruppen där vi ska analysera JO-fall. Juridiken gör mig starkare och tryggare.

Veckans modiga

Idag har jag ett möte med avdelningschefen för socionomprogrammet. Jag begärde det för att få prata om praktiken nästa höst som är ett stort orosmoln för mig. Som det ser ut nu kommer det krävas 32 arbetstimmar i veckan, vilket mycket troligt leder mig rakt in i väggen. Vi behöver ordna det på något annat sätt, men det ser mörkt ut. Dessutom har det varit så mycket problem med att få anpassning på andra sätt denna höst och det behöver vi tillsammans hitta lösningar på. Jag är också långt ifrån den enda som har drabbats. Jag hoppas att mötet kan ge mig hopp.

Veckans blogg

Vi ska se tillbaka på hur november har varit (tänk att det blir december nu?). Jag längtar också efter att skriva ett dagboksinlägg. Kanske passar det även att få till “ett foto i timmen” en dag. Jag blev även inspirerad av Agnes att samla ihop tankar och lägga in i en plan här. Vore ju fint att strukturera upp lite nu när jag har mer fri tid framöver.

Hur ser vecka fyrtioåtta ut för dig? Vad händer i ditt liv just nu? Vad behöver du?

2 kommentarer

  1. Just nu, så känner jag mig främst bedrövad över att jag inte prioriterat min uppsats ordentligt (pga kännts för övermäktigt när det egentligen bara handlat om att jag förstorar upp problemet) Har haft 6 veckor på sedan senaste handledartillfället och borde ha hunnit med så mycket mer än vad jag gjort. Nu har jag dessutom lovat en ny version i början av denna vecka och vill inte göra mig själv eller handledaren besviken, har haft följande citat ovanför skrivbordet “don’t be upset with results you didn’t get with the work yo didn’t do” och det stämmer väl rätt bra in på hur jag känner mig nu, i den här stunden.

    • Oh kan känna igen den känslan. Låter som att det kanske är läge att dela upp i mindre uppgifter och fokusera på en mindre del i taget för att komma vidare? Det är mitt bästa sätt för att minska stress, för stressen i sig kan ju lägga stora hinder och krokben i vägen. Viktigt också att vara snäll mot dig, och se att det är en svår uppgift och att om du bara gör något litet så har du egentligen gjort något stort. Jag hejar på dig! Hoppas att du kommer vidare och får känna dig stolt över det du har skapat sen. <3

Kommentera