Jag hade höga ambitioner den här hösten. Kanske tänkte jag att det skulle räcka att ha 25 % mindre tid på praktiken för att orka med. Ja, vad visste jag? Jag hade ju inget att jämföra med. Om det är något jag har lärt mig denna höst är det att allt tar tid. Det gäller att prioritera rätt. Det viktigaste först, som någon klok sa. Men hur vet jag vad som är viktigast? I teorin borde ju vila och relationer ligga högt upp på listan. Om jag prioriterar bort städningen börjar jag vantrivas hemma, prioriterar jag bort mina sociala medier tappar jag kreativiteten och lusten snabbt. Om jag prioriterar bort studierna hamnar jag i stress och prestation. När jag inte får utrymme för allt det där jag mår bra av, på olika områden i livet, börjar det skava.

De tre senaste dagarna har jag låtit lusten styra. Jag har dansat, gått i skogen, klättrat i berg, plockat svamp, ringt en vän bara för att jag saknade henne, skrivit på min studieuppgift bara för att jag fick ett bra uppslag till den, busat med Asla för att hon är söt och inte för att få sova… listan kan göras lång och allt handlar om lust. Tyvärr ser livet inte ut så jämt, men jag behöver ändå lyssna till lärdomarna. Därför tänker jag begränsa mina borden till en sak per dag. En uppgift av måsten per dag utöver praktiken. Resterande tid får vara luststyrd. Jag testar så får vi se hur det går!

Vart leder din lust dig? Vad gör du när du släpper dina borden?

Bullet journal vecka 43 - reaktionista.se

Vecka fyrtiotre

måndag | praktik 8.30-14.30, dagens uppgift: köpa kattmat.
tisdag | praktik 8.30-16.30 (sen dag pga hembesök), dagens uppgift: studier.
onsdag | praktik 8.00-16.00 enhetstid och teamtid. dagens uppgift: städa.
torsdag | ledig dag för studier. träffa en vän på eftermiddagen. dagens uppgift: laga mat.
fredag | praktik 8.30- ca 14.30, tid hos kurator 11-12, ev. meditation kl. 18.00. dagens uppgift: studier.
lördag | träffa D. dagens uppgift: studier. ev. skogspromenad.
söndag | studier, veckoplanering och bara vara.

Kommentera