Att planera när jag är i ett utmattningsskov tar emot. Mest vill jag, och skulle till viss del behöva, stryka alltihop och sova tills jag mår bra igen. Livet fungerar inte så och jag tror egentligen inte att det är det jag behöver nu. Jag behöver göra saker i mindre skala bara. Vila i rörelsen, som jag brukar ha som motto i dessa lägen. Jag har vilat upp mig i helgen som var och tror att små steg är lösningen. Men jag behöver vakta mig noga, för det är så lätt att viljan kör över orken.

En hållbar planering, och att se vad jag har framför mig, hjälper mig att mentalt ställa in mig på att orka. Jag försöker varva prestation och schemalagd tid med oplanerad tid och bara vara. Jag har några saker i veckan som kommer att ge mig ny mental kraft, vilket i sig kommer ge mig motivation till återhämtning.

Veckoplan vecka 20 - reaktionista.se

Vecka tjugo

måndag | föreläsning om havererade utredningar på förmiddagen, programråd och ev. grupparbete på eftermiddagen och studier i lugn takt på kvällen.
tisdag | mentorsamtal på förmiddagen, studier och blogg på eftermiddagen.
onsdag | föreläsning om familjerättslig handläggning på förmiddagen, grupparbete på eftermiddagen och vila under kvällen.
torsdag | studier på förmiddagen och jobb 14-20.30.
fredag | studier och vila på förmiddagen, meditation på kvällen.
lördag | planen är att åka iväg på ett event, men vi får se vad orken säger.
söndag | vila, vila, vila. och göra en ny hållbar veckoplanering.

*

Hur mår du? Vad ligger framför dig?

4 kommentarer

 1. Jeg blir så utrolig inspirert av ukeplanleggingen din! Hvordan du får inn både det som må gjøres (studier, jobb ect), og tid til å nyte, lade, roe ned + hyggelige aktiviteter.
  Det er det jeg synes er det aller vanskeligste, å finne tid, og ta meg tid, til også de hyggelige tingene.
  Nå skal jeg ordentlig i gang med bullet journaling, noe jeg har hatt lyst til veldig lenge. Utfordringen da er å starte enkelt og ikke legge lista altfor høyt i starten.
  Jeg drømmer også om å klare å blogge fast, f eks 2 ganger pr uke, men klarer bare ikke å få det til! Noen tips eller har du en slik “Kom i gang med bloggingen 1-2-3”-guide? *ler*

  Håper dagen gir deg det du behøver <3

  Klem, Janniche

  • Hej Janniche! Du tänker så klokt om det och jag hoppas verkligen att du kan göra Bullet Journal till din grej, för det är helt klart det som det går ut på. Bullet Journal är också ett utmärkt sätt att få syn på hur dagarna ser ut, vad man lägger tid på och var det finns möjligheter att förändra. Jag har inte lärt mig detta på en gång, utan metoden med att skriva ner och prioritera har väglett mig hit.
   Jag ska tänka lite mer på blogg-tips, men spontant tänker jag att det handlar mycket om att vara medvetet närvarande och se det intressanta i vad som sker omkring en. Liksom med Bullet Journal kan det vara bra att formulera ett syfte med bloggandet, tänka igenom ett huvudtema och utveckla därifrån. Men det beror också på om man vill blogga professionellt eller som ett fritidsintresse. Kanske är det också bra att fundera på varför du vill blogga mer än du gör? Vad vill du skriva om? Varför fungerar det inte? Gör du inte något du verkligen vill så blir det svårt, det gäller att hitta det som drar igång en tänker jag 😉

   Stor kram! <3

 2. Vila i rörelsen låter som ett intressant förhållningssätt, kan du berätta mer om hur du tänker? Och så är jag sjukt nyfiken på vilket boende du gått intro på, som gammal boendestödjare och biståndshandläggare! Socialpsykiatri är en väldigt bra skola att gå i inför arbetslivet, tycker jag.

  • Att vila i rörelse är för mig att vara här och nu, att ta god tid på mig när jag går någonstans, gå långsamt, göra saker långsamt, tänka på andningen regelbundet, inte vara så aktiv i diskussioner, hitta pauser där jag kan luta mig tillbaka och bara vara, ta en sak i taget, släppa taget om sånt jag inte behöver haka in mig i. Men allra mest handlar det om långsamhet, och andning. Att andas och bara vara här och nu, i ett långsammare tempo.

   Verkligen en bra skola! 😀 Känner mig så tacksam för att få den chansen. Det är en erfarenhet som kommer att stärka mig mycket.

Kommentera