Tänk, om bara några dagar sitter jag på tåget mot Oslo. För 1,5 år sedan fyllde jag 30 år och fick en resa i present av Linda. På onsdag bär det av. Norge. Detta fantastiska land som har satt djupa avtryck i mig sedan jag besökte Bergen 2015. Sovmorgnar, promenader, efterlängtade samtal och vacker natur är det jag förväntar mig. Framför allt längtar jag efter umgänget, och de mäktiga fjordarna.

Det är en intensiv period i studierna och mycket känslor i omlopp. Därför ser jag extra mycket fram emot den här pausen i livet. En paus i rörelse. Resor sätter ofta igång processer i mig som gör gott. Rörelsen får mig att landa och utvecklas. Så efter två heldagar i skolan åker vi. Eftersom det är påsk vet vi redan nu att mycket är stängt så vi får se vart vi hamnar. Ett äventyr lär det bli, med minnen för livet. Här kan ni läsa om vår resa hos Linda.

Veckoplan Bullet Journal - reaktionista.se

Vecka sexton

måndag | föreläsning på förmiddagen och grupparbete på eftermiddagen. Inköp för resan, Game of Thrones premiär, packning och tvätt efter det.
tisdag | föreläsning på förmiddagen och grupparbete på eftermiddagen. Köpa matsäck och packa det sista inför resan.
onsdag | tåg till Oslo, spendera eftermiddagen där och sedan ta nattåget till Bergen.
torsdag | heldag med häng i Bergen.
fredag | sovmorgon, långfrukost och häng i Bergen. kanske besöker vi utkiksplatsen som jag tyckte så mycket om sist.
lördag | tåg till Voss, buss till Gudvangen, båt på Aurlandsfjorden, Flåm och Flåmsbanan (tåg) för att sen åka tåg till Oslo där vi däckar sent för natten.
söndag | häng i Oslo för att sedan åka till Stockholm för övernattning hos Linda.

*

Har du några tips för Oslo eller Bergen? Hur påverkas du av att resa?

6 kommentarer

  1. Rigtig, rigtig god tur! Ud over sansninger, nye indtryk og oplevelser er det min erfaring, at det at rejse væk nogle gange kan give øget bevidsthed om det hverdagsliv, man lever hjemme…. nye/andre perspektiver….at man måske reflekterer over sine valg og prioriteringer…. Mange hilsener, Grete

  2. PS – og så er jeg rigtig glad for at rejse med tog, så kan jeg “følge med” og omstille mig under vejs…

  3. Låter underbart att uppleva den naturen! Wow! 😀
    Hur känner du inför att resa – är det något som förutom att det ger energi även kan sluka energi? Jag som högkänslig blir lätt överbelastad av intryck och kan må dåligt om jag inte får chans att skärma av mig inemellan – speciellt om jag har sällskap på resan vilket man ju i regel har. Samtidigt förstår man i efterhand att resan gav så mycket mer energi än man förstod just då. Något att minnas tillbaka till och glädjas över flera gånger om.
    Hoppas ni får en lyckad resa! <3

Kommentera