Under kongressens sista dag, lördagen, åkte jag och Jonas iväg på ett äventyr nästgårds – utanför Malmö. Jag kan inte med ord förklara hur lycklig jag blev när Jonas sa att vi kunde ta bilen till Foteviken. Jag hade gett upp hoppet om att ta mig dit med kollektivtrafik och så blev det ändå möjligt. Nu kanske ni undrar vad jag skulle på en vikingamarknad att göra?

Untitled

Jag skulle nämligen få träffa de här guldlockiga barnen. Tyvärr var den ena hos frisören och somnade sen, men jag hann möta upp de här och min underbara vän Therese och kramas och skratta tillsammans. Ingenting gör mig så lycklig som att få vara i deras närhet.Att hänga på vikingamarknad var en bonus. Så mycket fint att titta på! En hel by uppbyggd med tält och marknadsstånd och alla underbart fina vikingakläder som människor bar! Ett välkommet och oväntat inslag i min sommar och kongressvecka.


Fotevikens museum ligger alldeles vid vattnet, nästan så sydligt i Sverige som det går att komma. Det dova ljuset och disiga atmosfären gav helt klart en speciell stämning. Vattnet låg stilla runt oss.


Therese var där med sin kör AsaMal som sjunger gamla medeltida sånger i a cappella. Så stämningsfullt och vackert! Åsa, kvinnan i mitten, kan dessutom kula vilket ju gjorde det till en helt magisk upplevelse.


Sen var vi lite hungriga och beställde varsitt tunnbröd med lök, örtsmör och ost. Mumsigt!


Eija var med. En oerhört vacker tax-själ, inifrån och ut. Fint att få hänga lite med henne också och bota “klia bakom örat och klappa päls”-abstinensen efter 6 dagar utan Asla. Tack Jonas för att du gjorde den här dagen möjlig och för underbart sällskap.


Kommentera