En solig gnistrande vinterdag ungefär två veckor sedan var jag och min utflyktskompis Sofia iväg till Sundbyholm med våra Canon-kompisar. Vi åkte igenom en vintrig allé på vägen dit, som påminde oss om den färgsprakande hösten på samma plats i oktober.

Winter by MälarenWinter by Mälaren

Jag hade nog inte förstått att det var så mycket kallare vid sjön (hej stadsmänniskor som förstår!) men jag förstod det snabbt. Efter en halvmeter hade jag redan värkande fingrar och hade inte Sofia räddat mig med sina superhjältevarma vantar hade jag inte haft några fingrar idag. Eh, okej, kanske inte SÅ farligt ändå…

Winter by MälarenWinter by MälarenWinter by Mälaren

Solen ritade blåa skuggor i snön och det gnistrade i ett bländande ljus. Och till slut var det faktiskt så illa att jag inte stod ut längre. Vi skyndade oss in i den varma bilen och svor lite i lidandet för konsten. Sen åkte vi till en annan kustremsa. Än hade vi envisheten med oss.

Winter by MälarenWinter by Mälaren

Mälarbaden bjöd inte på lika kyliga vindar, men fasen vad kallt det var. Får ont i tårna bara av att tänka på det. Jag ångrar det dock inte en sekund, eftersom ljuset var som det bara kan vara en klar vinterdag.

Winter by MälarenWinter by Mälaren

Jag kan inte få nog av att fotografera dessa underverk. Varje snökristall har sitt eget unika mönster. Och det är så genialt vackert! Klicka dig gärna in på bilderna för att kunna zooma in och inte missa de där magnifika detaljerna.

Winter by MälarenWinter by MälarenWinter by Mälaren

Efter att ha hoppat in och ut ur bilen och värmt både händer och fötter på alla möjliga sätt gick det inte längre. Även om det säkert väntade oss en spektakulär solnedgång så fanns det gränser för vad två hobbyfotografer med stelfrusna fingrar klarar av. Tack för den här gången, Mälaren, sa vi och åkte hem till förkylningssymptomen.

Winter by MälarenWinter by Mälaren

Kommentera