Inlägget presenteras i samarbete med Vit jul.

Vit jul 2016 - reaktionista.se

Jag går på jullov och jag känner frid i magen. Jag ska ta mig ifrån datorn och ut i naturen. In i de varma rummen med betydelsefulla människor och in i mig själv. Min dator ska få ett nytt batteri och jag ska ladda mina egna batterier inför det nya året. Jag dyker in här och säger hej någon gång, annars ska jag hänge mig till att skapa julefrid i mitt hjärta. För att jag kan det nu. För att den där lilla flickan i mig verkligen behöver få ett jullov värt att minnas.

Jullov… Ja, idag är det verkligen en lyx. Ledig tid där jag får använda mina dagar precis som jag vill, umgås med människor jag tycker om och vara i mitt alldeles egna hem. I trygghet. Det har inte alltid varit så. Jag längtade tillbaka till skolan, till böckerna och all tid då jag inte hade lika ont i magen som hemma.

Alla barn längtar inte efter julafton och många oroar sig för att de vuxna ska förändras och bli obehagliga när de dricker alkohol. Du kan vara en trygg vuxen genom att fira en vit jul. Skriv under här.

Jullov - Vit jul - reaktionista.se

I år driver jag också en insamling till de jullovsaktiviteter som Vit jul anordnar för barn och unga. Aktiviteter som jag och många med mig har hittat stor glädje och mening i. Jag är så otroligt tacksam för alla de bidrag som har kommit in hittills. Vi har faktiskt redan gått över målet på 5000 kr! Du får gärna skänka en slant du också. Varje krona bidrar till att skapa trygga platser under jullovet.

På julafton kommer ni som har bidragit till min insamling få en personlig hälsning via mail. Missa inte den!

Jag lottar tillsammans med Vit jul ut en julklapp bland de som bidrar till insamlingen. För att vara med i utlottningen:

  • Skänk en valfri summa (efter förmåga) till insamlingen.
  • Berätta om ett julminne under ett inlägg (t ex det här) om Vit jul på reaktionista.se senast den 27 december. Glöm inte att ange mailadress.

Logo IOGT-NTO utan mo¦êrkbla¦è RGB

Vit jul är en kampanj från IOGT-NTO-rörelsen.
Läs mer och ta ställning för Vit jul här och gilla gärna Vit jul på Facebook.
Tillsammans kan vi göra jullovet mindre ensamt för många barn.

Var rädda om varandra och er själva i dessa tider. <3

 

P.S. På julafton presenteras samlingsinlägget på Monthly Makers tema JUL. Missa inte det! Och vill du delta så har du idag på dig att skicka in ditt bidrag. En julklappsinslagning eller ett rim räknas helt och fullt!

 

6 kommentarer

  1. SÅ glad jag blir när jag läser att insamlingen nått målet! Så mycket värme och glädje de pengarna kan skänka.<3

    • Wilda Svara

      Tack Karin! Vit jul är en väldigt fin kampanj. Den behövs. God jul!

Kommentera