Hej kompisar och hej vackert väder! Hoppas att ni hade det trevligt igår. Det hade jag, trots att jag råkade ut för en olycka.

Med några veckors felbelastning och dålig träning behövdes bara draget från en öppen balkongdörr och alltför snabba rörelser för att knäcka till den stackars ryggen. April tyckte alltså inte att det räckte med att plåga mig en hel månad och sköt mig i ryggen en sista gång (haha, alltså ursäkta ordvitsen… 😉 Inte jättekul ändå.) Jag har alltså ryggskott, tappar ibland andan av smärta och har svårt att röra mig ordentligt.

Även om det kommer ta tid innan min rygg är återställd är det faktiskt värme och sol som väntar nu. Det tänker jag glädja mig åt. Idag är jag stolt över de vänner som demonstrerar för jämlikhet, rättvisa, medmänsklighet och trygghet för alla. Jag övergav demonstrationerna idag och åt lunch med en efterlängtad vän i solen istället. Ryggskott och lång promenad med fanor var en dålig idé. Sol och vänner är bästa medicinen. <3

Valborgselden - reaktionista.se

Vill du läsa en längre reflektion om min aprilmånad så finns den här. Annars får du snabbversionen i videoformat idag. Om du inte hinner uppfatta vad som händer kan du läsa det nedanför.


Video skapad med 1se och iPhoto. Musik från freemusicarchive.org

I april har jag…

» skrivit högskoleprovet och köpt tulpaner till mig själv därför.
» tagit hand om mina odlingar och försökt hålla dem vid liv utan att de växer för fort.
» fotograferat vårblommor: krokusar, tussilago, vitsippor och blåsippor.
» vilat mycket av trötthet och lämnat prover för sköldkörteln som inte visade något fel.
» cyklat en mil i soligt väder för att köpa sisalrep till den här.
» lagat god mat som t ex spenatpasta, klyftpotatis och palak paneer.
» skickat iväg sticklingar och stulit nya. 
» fått en goodiebag till Asla från djuraffären och en till mig själv från Finlandsbåten.
» åkt tåg till Motala och hängt med bästa Ina i några dagar.
» besökt Vadstena, beundrat klosterliljor och sökt tröst i klosterkyrkan.
» fotograferat blåsippor i motljus med Ina vid min sida och sedan tagit obligatoriska kompisbilder innan jag tog tåget hemåt igen, med en garderobsblomma och kaffe i handen.
» myst med Asla i soffan om och om igen.
» tittat på Homeland och haft bloggplaneringsdagar.
» lagt en bukett rosor på Sergels torg, fotograferat körsbärsblommorna och besökt Fjärilshuset med en god vän. I väntan på försenat tåg och köpte jag sushi som jag inte kunde äta pga morot(allergi).
» firat påsk med bästa påskmaten, kyrkliga ritualer och vackra psalmer.
» förbannat april på alla sätt och förbrukat alla mina strategier mot smärtan.
» skrivit blogginlägg, njutit av solen så snart den tittat fram.
» cyklat och handlat tre gånger per dag under en härlig helg + ätit pizza med trevligt folk.
» upplevt alla möjliga väder, från strålande sol till hagelskurar.
» plockat vitsippor och hoppats på våren.
» planerat för maj och sommar.
» firat valborg med eld, vänner och en kelig hund.

12 kommentarer

 1. Härliga april! Kan älska att matportionerna på bilderna motsvarar intaget hos en elitidrottare. Rätt smak haru också. Palek panerr är ju bäst och spenatpasta likaså. 😂😂

  • Wilda Svara

   Kul att vi har lika bra smak 😉 Jag förstår att du menade väl med din kommentar om portionerna, men jag behöver ändå säga att den är problematisk. Om jag hade fått höra det under den period då jag var sjuk i min ätstörning hade jag fastnat i skam och slutat äta. Att kommentera mat och kroppar är tyvärr något normaliserat i samhället och jag önskar att vi ska sluta med det. Vi har olika kroppar, med olika ämnesomsättning och form och behov. Jag hoppas att vi i framtiden kan låta det få vara så, utan värderingar om vem som äter hur mycket. Kram!

 2. Åh vad jobbigt med ryggen, hoppas det läker snart! Du verkar ha haft en så härlig aprilmånad annars, verkligen tagit tillvara på våren!

  • Wilda Svara

   Tack Agnes! Det är bättre nu tack vare kiropraktorn 😉 Det var en härlig aprilmånad trots värken och skönt att jag kunde uppleva våren.

 3. Åh nej, hoppas ryggen blir bättre snart! Och tulpaner är ju alltid trevliga att ge sig själv, hehe 😊

  • Wilda Svara

   Tack! Det är bättre nu efter ett besök hos en duktig kiropraktor. Efter ett återbesök och träning lär jag snart vara tillbaka på banan igen 🙂 Ja tulpaner är bästa gåvan!

 4. <3 <3 <3 Håller på att somna så kan inte skriva en mer välformulerad kommentar just nu men <3

  • Wilda Svara

   Det är så kul att ha att se tillbaka på och säger så mycket också 😀

Kommentera