I helgen övergick september till oktober med soliga guldtoner. Träden skiftar i färg från timme till timme och löven dansar nedåt i vindarna. Det är nu hösten är som vackrast. Jag längtar efter fler dagar i höstsolens magi, så som den visar sig på bilden nedan.

September har inneburit utmaningar, gemenskap och ökad trötthet. Blandat med nya insikter och förståelse för socialt arbete på ett professionellt plan. Varje dag lär jag mig något nytt och varje dag växer min relation till mig själv och andra i det. Jag går in i andra halvan av min kurs denna vecka och om mindre än en månad har jag min första hemtenta. Det gör mig glad att månadsfilmen visar att jag har tagit vara på naturen mellan allt läsande och lärande. Jag har upplevt att jag prioriterat ned promenader men det stämmer uppenbarligen inte med verkligheten. Naturen har en läkande kraft som jag behöver för att smälta allt som förändras i mitt medvetande.

Skog i höstens guldljus - reaktionista.se

Vill du läsa en längre reflektion om hur jag hade det i september så finns den här. Annars får du snabbversionen i videoformat idag. Om du inte hinner uppfatta vad som händer kan du läsa det nedanför.

September 2017 from Wilda Kristiansson on Vimeo. Video skapad med 1se och iPhoto. Musik från freemusicarchive.org

I september har jag…

» varit på skrivträff i Stockholm och hämtat en Mose stentavla på vägen hem.
» fyndat nya fåtöljer på second hand.
» firat 30 levnadsår med vänner och fina presenter.
» plockat citronmeliss på balkongen och skickat sticklingar av palettblad.
» hittat Asla under täcket.
» lyssnat på föreläsningar om socialt arbete.
» möblerat om och skapat en studiehörna.
» skrivit ett inlägg om mina 30 år, firat födelsedagen med sushilunch och gofika.
» varit med på min första sittning.
» läst kurslitteratur och lämnat in min första uppgift.
» följt en flock fåglar över himlen.
» plockat tomater och flera tomater.
» lagat god mat, som t ex egen tomatsås och ätit goda matlådor i skolan eller hemma.
» bowlat med klasskamrater och faddrar och röstat i kyrkovalet.
» slöjdat en hylla och gjort en fotohängare.
» hälsat på Cathrin, myst med kattungen Gunvald och hittat kantareller.
» tagit promenader i min skog och beundrat höstlöven.
» firat ICA:s 100 årsjubileum med extrapris på kaffe.
» träffat mina kamrater i F! och pratat om valet 2018.
» påbörjat den första gruppuppgiften och blivit godkänd på första hemuppgiften.
» besökt Parken Zoos familjedag med tigerungarna. <3

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

8 kommentarer

  1. blir helt ruspepp varje gång jag tänker på dig och ditt plugg. så glad för att just du är just där. <3

  2. Härlig video och du har så tillsfull stämning i ditt inlägg, Tack jag behövde äkthet i dag 💙

  3. Åh blir nostalgisk av att läsa kring dina studier. Befinner mig själv på t7 och blir färdig socionom i januari om allt går vägen! För mig och de flesta jag vet om har tiden som socionomstudent inneburit blod, svett och framförallt stress samt tårar men det är så himla värt det. En växer oerhört som person och genomgår en så overkligt stor förändring i tänk och perspektiv. Håll ut och ta hand om dig själv, för du behövs inom det sociala arbetet <3

    • Vad häftigt att du snart är klar! Vad vill du arbete med när du kommer ut? Jag njuter verkligen fullt ut av utbildningen och allt som sker, även de dagar det är tufft. Men det är mer processen som har varit tuff hittills, inte så mycket studierna – det är bara otroligt intressant. Tack för dina peppande ord! <3

Kommentera