Vykort från Grundsund - reaktionista.seVykort från Grundsund - reaktionista.seVykort från Grundsund - reaktionista.seVykort från Grundsund - reaktionista.seVykort från Grundsund - reaktionista.se

Grundsund Lysekil,  13 juli 2017

Hej på er!

Jag tar mig från en idyll till en annan. Här i Grundsund växer rosorna över staketen i trädgårdarna. Jag vandrar över klipporna tills benen värker, fångar gyllene timmar över det glittrande havet. Den första kvällen skimrade hamnen i ett rödtonat ljus och vi vandrade mot höjden förbi vita ståtliga hus med burspråk och verandor. Dofter av kaprifol och söta rosor, solkatter mellan fasaderna. Det är så vackert här att jag får nypa mig i armen när blåvingarna fladdrar bland ljungen.

På förmiddagarna arbetar jag med romanen, går in i den och fyller ut. Hunden Hilton ligger troget vid min sida. Eftermiddagarna är dedikerade till äventyr. Den salta smaken på läpparna när vi vandrar mellan butiker i Lysekil. Jag umgås med de lokala ICA-handlarna, vi skrattar högt och spionerar på konkurrenterna. Havssaltet och doften av tång dras in med vindarna. Regnet kommer först när vi sätter oss i bilen och åker hem, med bilfärjan Gullbritt över Gullmarn.

Igår vandrade jag genom en förtrollad skog på smala stigar ut till Islandsbergs huvud. Där badade jag mellan tång och stenar i ett klart vatten. Alla myggbett på vägen dit tycktes obetydliga då. Vinden lever om i mitt hår och inom mig lever berättelsen sitt eget liv när fiskmåsarna skriar på en klarblå himmel. Innan nästa vecka är här ska jag sova en natt i Göteborg, en annan i Falköping och landa hos min bästis i Motala. Snart är jag hemma igen. Jag har allt jag behöver inom mig. Det enda som saknas är min älskade Asla.

Med värme,
Wilda

Om du vill följa mig i realtid längs vägen är det möjligt via Instagram Stories. Följ mig på Instagram så kommer du att kunna se mina uppdateringar i “händelser” på startsidan. Alla händelser finns kvar i 24 timmar.

SparaSpara

11 kommentarer

  1. Ja så fina bilder! Jag vill ha semester nu 🙂 Du beskriver känslor så bra så man verkligen kan minnas något som kändes precis som du beskriver det. Det är nästan så man känner hur det luktar hav och sommar och kväll på den nedersta bilden.

    • Åh hjälp så fina ord du ger mig. Jag bara suger åt mig och laddar upp självförtroendet med dem. TACK! Jag jobbar mycket på att få bilderna att förmedla lika mycket som orden nu och din kommentar var en stor bekräftelse i det. Tusen tack för att du valde att skriva detta <3 Hoppas att du har semester snart och får underbara dagar!

    • Ja verkligen en sommaridyll! Hela den här resan har varit en perfekt blandning av skrivande och semesterupplevelser. Tack för dina underbart fina ord. Önskar dig allt gott i din sommar. Kram <3

  2. SÅ HIMLA MÅNGA AKVARELLMOTIV tänker jag lätt hysterisk när jag ser dina idyllbilder och skriver upp Grundsund på listan över ställen att besöka!

  3. Pingback: MÅL 2017 | ett år av närvaro | REAKTIONISTA

Kommentera