Vykort från Motala - reaktionista.seVykort från Motala - reaktionista.seVykort från Motala - reaktionista.seVykort från Motala - reaktionista.seVykort från Motala - reaktionista.seVykort från Motala - reaktionista.se

Motala, 19 juli 2017

Hej från Motala!

Jag har byggt en relation till den här staden i halva mitt liv. Så länge har jag känt Ina, min Vätternvarelse. Jag har suttit längs de långgrunda stränderna och låtit vågorna skölja upp över mina ben. Nu går jag med lätta steg i vattenbrynet, fångar vågor innan de slätas ut med sanden. Det finns ingen sandbotten så guldskimrande som här. Jag vill begrava mina fötter i det mjuka. Varamon, kilometer av sandstrand. Det är här alla badar.

Vi började stort med en säsongspremiär mitt i natten. Dagen efter fick jag det glada beskedet. Den kvällen firade vi min framtid med varsin alkoholfri cider i en stormig solnedgång över Varamon. Mitt hjärta var stilla i vindarna. The North remembers, som de säger i Game of Thrones. Jag ska alltid minnas den storm som tog mig hit. Jag tänker på det när måsarna seglar i den vinande vinden och vågorna bär mig in mot land: följ med, men glöm inte varifrån du har kommit.

Idag startade vi dagen med våfflor vid metallverken. Solen har bländat oss hela dagen och kanalen glittrar ikapp när vi följer dess väg. Under träden, förbi ståtliga hus och Platens grav. Förbi solfjäderformade parkbänkar, vinkande människor på kanalbåtar och in till stadens brus. I hamnen sätter vi oss på kajkanten och njuter av glass. Lätta brisar svalkar oss i soldiset. Innan vi avslutar utflykten går vi in i kyrkan, under ett tak av plankor som för tankarna till ståtliga träskepp. Ovanför våra huvuden seglar en båt i luften.

Imorgon åker jag hem. Till Asla, min högst älskade kattskatt. Till växtfamiljen som nog har växt om oss alla nu. Och till Lisa, som har tagit hand om min familj och gjort det möjligt för mig att åka iväg. <3 Tack alla ni som har följt mig på instagram, här eller på annat sätt. Tack alla ni som öppnat era hem, bjudit på mat och goda skratt. Tack för att jag har er alla i min värld.

Med värme,
Wilda

Hur är din sommar? Upptäcker du något nytt?

7 kommentarer

  1. Vilka mysiga bilder från min stad. Var också vid Varamon, fast inte på dagen utan på ikväll. Sån himla vacker solnedgång.

    • Tack! Vad kul att du bor där. Vi får passa på att ses någon gång när jag är i krokarna 😀 Ja solnedgångarna i Varamon är helt magiska! Jag såg den kvällen innan och det var helt underbart. <3

  2. underbara sommarbilder! den på havet med dina fötter var himla drömmig. Jag jobbar min sista dag idag och sedan går jag på semester! H to the ERREGUD vad jag längtar!

  3. fy fan vad fint! jag har jobbat hela sommaren så det känns så jäkla knäppt att sommaren snart är slut.

  4. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #29 | Laleh, glädjeskutt och att komma hem | REAKTIONISTA

Kommentera