Ängelsbergsbadet - reaktionista.seAsla stugliv Västervåla - reaktionista.seHälleskogsbrännan 2018 - reaktionista.seStugliv Västervåla - reaktionista.seVirsbo - reaktionista.seStugliv Västervåla - reaktionista.se

Västervåla, utanför Ängelsberg, 3 juli 2018

Hej mina vänner,

Solen går ner bakom skogen i guldiga nyanser. Daniel ser på fotboll i rummet bredvid. Vi firade vår sjumånadersdag på en brygga i bruksorten Virsbo. Framför en spegelblank sjö lutade jag mitt huvud mot hans axel i stillhet. Hans hand tog tag i min. I söndags mötte vi den spegelblanka sjön Åmänningen. Det isade friskt när jag tog mig nerför bryggstegen. Efter en stund vågade badkrukan Daniel sig också i. Det krävdes nog en del mod för det.

Asla är ute och jagar till skymningen. Mammahjärtat slår oroligt. Häromdagen var hon borta i tio timmar. Det är fem år sedan vi kom hit första gången, blev förälskade i den röda stugan och den öronbedövande tystnaden. Och Asla i utbudet av friskt gräs och klätterträd.

Jag minns branden 2014 som jag ännu inte kan sätta ord på. Varje år tar jag mig ut till området för att försöka förstå. För att bearbeta det som satte så djupa spår hos mig att de inte verkar kunna läka. Det har kommit prästkragar nu, bland alla cerisefärgade rallarrosor (eller mjölkört). På fredag ska vi till Norberg och pärlan Elsa Andersson konditori. Det som också brann. Det finns ett vemod i dessa trakter som griper tag i mig. Jag har en historia här.

Jag skriver. Som jag gör när jag är här, i skrivarstugan. Berättelsen lever upp inom mig. Det är som att återförenas med en saknad vän. Prestationsångesten har gett sig med åren. Jag är snart i hamn, men det vågar jag inte säga än. Mellan raderna plockar jag blåbär och prästkragar. Samlar minnen av natur.

Jag går ner i varv, bryr mig inte om hur jag ser ut. Jag dricker kaffe hela dagen och sover middag på en filt på gräsmattan. Nedanför äppelträden, omgiven av fjärilar. Jag hoppas att ni är rädda om er, var ni än befinner er i världen.

Med värme,
Wilda

Om du vill följa mig närmare är det möjligt via Instagram Stories. Följ mig på Instagram så kommer du att kunna se mina uppdateringar i “händelser” på startsidan. Alla händelser finns kvar i 24 timmar.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera