Spring Pride 5

På lördag ska jag för första gången gå i Prideparaden i Stockholm. Känns extra kul när det är fantastiska strålande (alla superlativ i världen) Mariette som står för årets Pride-låt: My Revolution. Den går på högvarv här hemma redan och kommer fortsätta göra så. Jag ska dansa fötterna ömma och släppa alla spänningar och kanske några hämningar också med vänner i Feministiskt initiativs anda.

Årets Pride-tema är “göra slut” och jag skulle vilja göra slut med patriarkatet, kapitalism, själviskhet, förtryckande normer (t ex alkoholnormen, barnnormen och vithetsnormen), mitt förflutna, min självkritiska och perfektionistiska sida och allt och alla som förminskar mig. Kan vi inte göra slut med Jante en gång för alla i år? Alla på en gång?

Efterfesten ser ut så här

sma kopia

Med vänskap, konst och musik ska jag verkligen njuta järnet hela dagen på Stockholm Music and Arts. Lördagen toppas och exploderar i lyriska känslor med självaste TORI AMOS! Om jag svimmar av och inte vaknar igen så vet ni alla att jag dog av lycka. Om ni träffar på mig i veckan får ni gärna be mig att andas några djupa andetag så ökar chansen att jag överlever detta fantastiska dygn.

avtryck

 1. Alla hetero som är på Pride Park, gå hem för vi vill vara ifred.
  Sen tycker jag ni kan vara publik på lördag och ej gå i paraden.

  • och jag som queer välkomnar alla som vill gå i paraden och visa sitt stöd för ALLA kärlekar, inklusive den mellan enkla medmänniskor.
   Uteslutning är inte kärlek och inget som har med Pride att göra.

 2. O va roligt. De är en dröm för mig att få vara med på pride. Kan bara tänka mig hur mycket kärlek de finns där. Kram

  • reaktionista Svara

   Ja, det har varit en dröm för mig med. Kanske ses vi där nästa år? Jag skulle vilja vara med på fler saker, föreläsningar och sånt. Det får bli nästa år! Kram!

Kommentera