I lördags var det dags att ge sig ut i vinterlandskapet. Sofia hämtade upp mig när solen började ta sig förbi molnen. Vi styrde mot vår första anhalt, Borgåsund. Vanligtvis är det ett sommarställe med hamncafé, böljande vatten, badplats och fiskhandlare. I helgen var det ett vintrigt smultronställe. Hamnbryggan bar upp en halvmeter snö.

Winter of Sweden - Borgåsund - reaktionista.seWinter of Sweden - reaktionista.se

Efter att den stackars bilen hade kämpat sig igenom oplogad mark och upp för en backe fick vi syn på detta. En dimma som svepte in över åkrarna. Jag var minst sagt exalterad. Dimman tätnade och tog med sig kylan. För första gången under dagen frös det till om fingrar och näsa. Vi hoppade in i den varma bilen och lämnade dimman i ryggen.

Winter of Sweden - reaktionista.se

Magkänslan tog oss vidare några minuter till Strömsholm, som är känt för sitt stall och djursjukhus. Och sitt gula slott, som nu strålade ikapp med solskenet.

Strömholms slott - reaktionista.seStrömsholms slott - reaktionista.se

Naturupplevelser av detta slag går rakt igenom ben och märg på mig. Jag måste frusta och skrika och hoppa och skratta för att hantera alla känslostormar som går igång. Mitt känsligaste sinne har alltid varit synen. Jag känner väldigt mycket i ögonen. Så också denna dag. Till slut grät jag nästan av lycka i minusgraderna.

Winter of Sweden - Strömsholm - reaktionista.seWinter of Sweden - Strömsholm - reaktionista.se

Dimman la sig allt tätare omkring oss och kylan drog in, precis som den hade gjort en stund innan på fältet. Det var omöjligt att se hagarna och isarna genom dimridån. Vi kämpade på in i det sista innan dimman hade gömt världen omkring oss.

Winter of Sweden - Strömsholm - reaktionista.seWinter of Sweden - Strömsholm - reaktionista.se

Det lilablå ljuset la sig som en magisk trollformel över landskapet och vi bestämde oss för en sista anhalt där vi hoppas på att få möta solnedgången. Men det förtjänar ett helt eget inlägg. Och så behöver mina ögon få smälta upplevelsen lite i taget. Det är verkligen med en ny ljus och lugn energi jag tar mig an den här nya veckan.

Winter of Sweden - Strömsholm - reaktionista.se

19 kommentarer

  • Wilda Svara

   ÅH Christin, tack! <3 Vad glad jag blir. Är stolt över dem, och därmed extra tacksam för att någon annan också ser det och ger mig det. <3

 1. Fantastiskt vackra bilder <3 ÄLSKAR dimma alltså, men har inte haft nöjet att få riktigt bra bilder på det själv ännu. Hade fasiken också gett mig ut i lördags om jag inte blev inringd på jobb, för oj vilken fin vinterdag det var!

  • Wilda Svara

   TACK! <3 Det var en fantastisk dag. Hoppas att du får en ny chans. Dimma är extraordinärt vackert.

 2. MAGI alltså herregud!! <3 älskar dessa bilder, och så glad att du fick uppleva det irl. det är SÅ mycket dimma i san francisco alltid men inte här—en grej jag verkligen saknar. får se om jag får uppleva den igen snart …

  • Wilda Svara

   Tack fina! Är fortfarande helt uppfylld av detta. Förstår att du saknar det! Dimma är så vackert. Hoppas du får vara med om det igen snart. <3

 3. Men alltsåååå åhhhh! <3 <3 <3 Hur vackert har du inte fångat och beskrivet det här!!! Här hemma är det grått, fuktigt och mörkt så de här bilderna var verkligen balsam för själen. Så fint!

  • Wilda Svara

   Åh, tack Fredrika! Så himla glad jag blir! Glad att det kunde ge den känslan, för det var verkligen mitt mål – att fler skulle få ta del av den dagen – om än så bara för känslan <3

  • Wilda Svara

   Tack Desirée! Så kul att se ett nytt ansikte här också, det värmde lite extra! 😀 Åh ja, vi har haft såna dagar här nu också men idag verkar solen titta fram också.

 4. Alltså vilka helt osannolika bilder. Vet inte vad jag ska säga. Tappade andan vid den på hästen, och sen kom slottet och motljuset och all vintermagi med fantastiska komplementfärger. Är helt tagen. Sån fotokonst, Wilda!

  • Wilda Svara

   Min bästa Alicia, tack för att du tog min stolthet i din famn och vårdade den så fint i dina ord så att den växte ännu lite till. Jag är så nöjd och att få den feedbacken med ordet “fotokonst” från dig är som en varm kram som räcker hela vintern. <3

 5. Vilka vackra vinterbilder! Lika fina som att stå och se på naturen själv, sällan man klarar att återge på bild. Sådär fint har vi inte i slask-Skåne…

  • Wilda Svara

   Tack för de varma orden! Verkligen fint att höra. Tur att Skåne får det vackraste av sommaren 😉

 6. Pingback: WINTER OF SWEDEN | Kvicksund i solnedgång | REAKTIONISTA

Kommentera